Perjantaibiisi: Oasis – Songbird

Yleensä olen jakanut perjantain tunnussävelminä mukavia menobiisejä, mutta tänään tuntuu siltä, ettei viikonlopun tunnariksi sovi kuin yksi laulu.

Sen lisäksi, että Oasiksen Songbird on kaikessa yksinkertaisuudessaankin todella herttainen ja ihastuttavan vilpitön kappale, on se erityinen tietystikin myös siitä syystä, että se on alusta loppuun Liamin kirjoittama – ja ensimmäinen Oasis-single, joka ei ole Noelin käsialaa.

Jos jotain olen Liamissa aina ihaillut, niin sellaista uskomatonta itseluottamusta ja horjumatonta uskoa omaan tekemiseen. Että vaikka lopputuloksena ei oliskaan mitään noelgallagheria, vaan juuri ja juuri kaksiminuuttiseksi pystyvä ja äkkiseltään vaatimattomalta vaikuttava rakkauskipale about me bird, ollaan ylpeitä siitä. D’you know what I mean, man?

She’s not anyone -blogi on nyt sitten vähän niin kuin meitsin Songbird: pikkuruinen, mutta vilpittömyydellä tehty ja ylpeydellä kannettu rakkaudentunnustus jollekin minua suuresti inspiroivalle. Britille, popille ja brittipopille.

Vanhaa She’s not anyone -blogia ja vielä vanhempaa i’mhappytobeheretonight -blogia seuranneet: tunnette kuvion. Muut: hop on and stay young! London swings again!

She’s not anyone

Kiitti, Liam.

 

2 Comments on “Perjantaibiisi: Oasis – Songbird

 1. Toimii myös kuin Seven – 11: Aamusta iltaan 7pv viikossa. ;)

  ”Little James” ei kyllä herättänyt muuta kuin puistatusta samoin ”Guess God Thinks I’m Abel”. Mutta sitten taas fantastisen ”Songbirdin” kaveri ”Meaning of Soul” edustaa toista reunaa. Järisyttävän hyvä ja simppeli pala rock’n rollia.

  Mietin, että mikä myöhäisempien aikojen Oasis- biisi oli jo SOTSOG:lle luvattu LG -biisi ”Mirrory Puddles”? Muistaakseni Alan McGee paljasti äijän demottaneen sekä LJ:n (hyi.) sekä edellä mainitun. Jäikö unholaan vai tuliko siitä joku jollain toisella nimellä?

  • Kiitos kommentista!

   Samaa mieltä, kyllä tämä on SE Liam-biisi. Ihana, aina vaan.

   Täytyy sanoa, että ei mitään tietoa tuon Mirrory Puddlesin kohtalosta. Vähän kyllä toivoisin, että jos se on joku myöhemmin julkaistu, olis se ”I’m Outta Time”. Josta Liam on muuten joskus ainakin puoli tosissaan sanonut, että sen tekemiseen meni yhdeksän vuotta. Hmmm. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s