Brittipopklassikoita: Reading 1994

Miksi?

Pulp esittää ensimmäisen kerran Common People -kappaleensa.

Kuten tuosta videotaltioinnista huomaa, on kappale tässä vaiheessa vielä sellainen suloinen luonnosversio – erityisesti lyriikoiden osalta. Jarvis Cocker on kertonut kirjoittaneensa tekstejä esitystä edeltävänä iltana, saamatta niitä valmiiksi.

Tarina kertoo myös, ettei yhtye itse pitänyt kappaletta oikein minään, vaan havahtui sen hittipotentiaaliin vasta, kun huomasi sen uppoavan Reading-festivaalin yleisöön. Niin, ties millaiseksi historiankirjoitus olisi muotoutunut ilman tätä hetkeä.

Tätä katsellessa on hauska ajatella, että yhtye on vielä tuiki tietämätön niistä taianomaisista merkityksistä, mitä lauluun tulee kiinnittymään. Viimeistään vuosi myöhemmin Glastonburyssä, kun Pulp hyppäsi viime hetkillä pääesiintyjäksi päättämään festarilauantain ja paikkaamaan suuren paluunsa peruuttanutta Stone Rosesia, kävi selväksi, ettei Common Peoplesta tule ainoastaan yhtyeen menestyinen single, vaan yksi koko brittipopin suurimmista määrittäjistä. Mutta tuo vuoden 1995 Glastobury, se onkin sitten jo ihan oma tarinansa.

Voi muistaisinpa sen hetken, kun kuulin kappaleen ensimmäisen kerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s