Sunnuntaina: Anthem for a Lost Cause

Tätä Manic Street Preachersin uutta ja koskettavaa Anthem for a Lost Cause -videota katsellessa tuntuu vähän surulliselta ja ihmeelliseltäkin se, kuinka yhtyeen viimeisin albumi on ohitettu monissa yhteyksissä tylsänä ja vaisuna aikuisrokkilevynä.

Eikö ketään enää kiinnosta miksi lauluja tehdään?

Mistä ne ovat saaneet alkunsa, mitä niiden kirjoittamisen aikana on ajateltu? Mitä niillä halutaan sanoa?

Anthem for a Lost Cause kuulostaa entistä kauniimmalta tässä Etelä-Walesin kaivosalueella Rhonddassa kuvatun tarinan kontekstissa. Suurilta osin tästä on mielestäni koko Rewind The Film -albumilla kyse: alkuperästä, juurista, Walesistä, vähän politiikasta ja sen vaikutuksista. Ihmisiin.

7 Vastausta

 1. Ilpo

  Kauniisti kirjoitettu, taas kerran. Kaunis kappale ja vahva video.

  Kyllä varmasti kiinnostaa, miksi lauluja tehdään. Minusta tuntuu, ettei kaikkia hae musiikilta sitä samaa, mitä minä ja ehkä myös sinä. On helppoa vain kuunnella kauniita melodioita ja tarttuvia kappaleita.

  Ymmärtääkseen tällaisten kappaleiden merkityksiä, tai mitä niillä halutaan sanoa, täytyy ymmärtää maailmaa, historiaa, politiikkaa, bändin historiaa jne.. siksi se ei varmaankaan kaikille aukene, tai ei haluta nähdä sitä vaivaa.

  Minun kohdalla tämä kappale teki tehtävänsä. Jos edes voi sanoa, että kappaleella on tehtävä. Se sai minut ajattelemaan noita sinun mainitsemiasi asioita.

  Olen onnellinen, että ymmärrän maailmaa.. edes vähäisen. Ja tälläiset levyt/kappaleet/tarinat saavat minut haluamaan ymmärtämään enemmän.

 2. Kuulun niihin manics- fanien joukkoon joka ei ole niin innostunut tästä levystä, mutta liikutuin kyllä kanssa tästä musavideosta, paljonkin.. En tiedä tarkalleen miksi koska harvoin sitä liikuttuu katsottua jonkun pinnallispuolisen musavideon. Videossa oli paljon juuri walesilaista, thatcherin aikaista historiaa sekä koskettava tarina joistain henkilöistä jotka eksyivät toisistaan. Aika perus manicsiä tavallaan, mutta harvoinhan bändi ainakaan uransa alkuaikoina rakkaudesta lauloi. Uhkasivat lehdistöä hajoamisella jos ikinä aloittaisivat semmoisen touhun:D

  Pitäisi kyllä kuunnella koko levy ihan kunnolla, mutta ehkä niissä kappaleissa puuttui se jokin joka olisi saannut minut alunperin jaksamaan kuunnella levyn kokonaan useasti. Tulee huono omatunto sillä manicsit ovat yks kaikkien aikojen lempiyhtyeistäni. Tämä anthemi oli kyllä yks niistä parhaista kappaleista levyllä, pitää antaa uusi mahdollisuus ennen kuin toinen levy tulee..Eikö niillä pitänyt tulla toinenkin ”erilainen’- pitkäsoitto tässä ihan pian?:o

 3. Allu

  Loistava biisi, en ollu ennen kuullu.
  Tulee tästä mieleen vähän Beady Eye:n start a new samat soinnut säkeistössä ^^

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s