Perjantaibiisi: Jagwar Ma – Man I Need

Vuosi 2013 on ollu australialaisen Jagwar Man vuosi. Kesäkuussa ilmestynyt debyyttialbumi Howlin’ sekä kesän festarikeikat Euroopassa ja Isossa-Britanniassa synnyttivät ison kuhinan ja paljon hehkutusta, mm. Fred Perry Subculture -sivulla, Noel Gallagherin puheissa ja Jussin blogissakin.

Itse tartuin albumiin aluksi vähän kainostellen ja epäillen, lähinnä vain tästä Man I Need -kappaleesta innostuen. Tämä tietysti harmittaa nyt, kun vihdoin voidaan puhua suurista tunteista. Mutta hitto, onneksi sentään nyt!

Brittipopparina olen poiminut yhtyeen tanssimusiikki-acid house-indie-pop-hybridistä omakseni ne kaikista melodisimmat plus ne eniten madchesteriläisesti tai primalscreammäisesti tanssittavat kappaleet, niin kuin vaikka huikeat Come Save Me – ja The Throw -biisit. Mutta suosittelen kyllä ihan koko levyä – ehdottomasti yksi vuoden kiinnostavimmista.

Ja jos nyt äkkiä pitäsi kiteyttää Howlin’ yhteen sanaan, voisi se olla vaikka perjantai. Tai tänään jopa pikkujoulut.

Hyvää viikonloppua!

7 Vastausta

 1. Ilpo

  Tämäpäs olikin minulle täysin uusi tuttavuus, se ei tosin ole mikään yllätys, sillä olen hieman konservatiivinen sekä kaavoihin kangistunut musiikkini suhteen.

  Kuuntelin kaikki nuo sinun mainitsemat kappaleet muutamaan kertaan läpi ja ehkä parhaiten niistä upposi The Throw. En kuitenkaan usko, että tätä musiikkia on tarkoitettu kuunneltavaksi kotikoneella, kuulokkeet päässä, vaan esimerkiksi klubi olosuhteissa, jolloin siitä saisi paljon enemmän irti. Niinhän se tosin on melkein kaiken musiikin kohdalla, mutta tässä se jotenkin korostuu.

  Minun kohdallani kuuntelupaikalla on uskomaton vaikutus, miten koen musiikkin. Jotkut biisit toimii parhaiten klubeilla, toiset stadionilla, toiset taas paikallaan istuen, levyn kansia tarkastellen. Ja ehkä suurin suosikkini.. Omassa rauhassa, kuulokkeet korvilla, selällään makaen, silmät kiinni. Silloin pystyn todella uppoutumaan korviini tulviviin sulosointuihin. Se on minulle musiikkinautinto puhtaimmillaan.

  Jaahas, Ilpo eksyy taas aiheesta. Kiitos ja anteeksi.

 2. Olipa positiivinen uusi löytö! Ihka ensi kertaa nyt tästä sun kautta kuulen. Levy meni heti Spotify-jonoon ja pitää noihin muihinkin tutustua. Madchester-meininki kun iskee aika lailla kovaa!

 3. Hyvä nosto, ei tätä mun mielestä Suomessa ainakaan liikaa ole hehkutettu. Siinä toka vikassa biisissä on tosi makee Inner Flight/Pet Sounds meininki, mut ennen kaikkea noi nopsakat iskee kun hyviä sellasia ei ole koskaan liikaa. Laulaja on mulle ehkä suurin yksittäinen erikoisuus tässä jutussa, noin hyviä ei tuu koko ajan vastaan.

 4. Are there any particular offenders that brought about this tongue-lashing? If there are, let them be named along with their crimes, and judgement shall be cast down upon them! AHAHA!!Hope all is well with ya, Ahoge

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s