Damon Albarn – Lonely Press Play

Jos olet yksinäinen, paina playta.

Itse ole tehnyt viime päivinä molempia, ollut yksinäinen ja painellut playta, joten tiedän, että näiden asioiden yhdistäminen toimii.

Damon Albarnin uuden Lonely Press Play -kappaleen viehättävän ja välähtelevän videon kuvamateriaali on Damonin itsensä tabletilla tallentamaa. Liekö videolla ohi vilisevät maisemat ja tarkkailijanäkökulma syitä sille, että kappale on ollut viime päivät ratikkabiisisuosikkini. Tai sitten syy löytyy siitä yksinäisyydestä.

Kaunis kappale, jossa kaikesta viehkosta musikkaalisuudesta huolimatta minusta hienointa on Albarnin laulu. Joka onneksi on nostettu etualalle, päärooliin. Damon ei laula tuolla jossain kaukana, vaan ihan tässä näin, vieressä.

Tai ei oikeastaan edes laula, vaan ikään kuin puhelee. Korvaan.

’Cause you’re not resolved in your heart
You’re waiting for me

Kappale Spotifyssa. Jos vaikka haluat kuunnella ratikassa. Tai muuten matkaillessa.

12 Comments on “Damon Albarn – Lonely Press Play

 1. Kuinka kauniisti ja osuvasti taas kirjoititkaan.
  Kauniin kappaleen ja tietysti herra Albarnin tulkinnan lisäksi minuun teki vaikutuksen erityisesti videon kuvamateriaali, joka sopii loistavasti näin lohdulliseen kappaleeseen ja on sovitettu soljumaan eteenpäin juuri oikealla temmolla.

  Kuuntelin tämän varmaan kymmenen kertaa yhdeltä istumalta ja jokaisella kuuntelukerralla sen lohdullisuus onnistuu hyväilemään mieltäni enemmän ja enemmän.
  Ehkä painan vielä kerran playta ja olen taas hetken aikaa vähemmän yksinäinen.

  • Kiitos, kauniisti sanottu! Olen samaa mieltä – video tekee vaikutuksen. Kuvailet hienosti sitä, kuinka video on täydellisesti linjassa kappaleen kanssa. Vou. Musiikkivideoiden aika ei ole ohi!

   Kerrassaan vangitseva kappale ja vangitseva video. Jotka yhdessä tarjoilevat huikean tilaisuuden olla vähän aikaa jossain muualla…

 2. Oikein kelpo styge, Albarn keski-ikäistyy tyylillä. Jotenkin tuli muistumia The Good, the Bad & the Queen -levyn soundeista ja tunnelmista. Tuo lätty taitaa mun asteikolla olla jopa parasta, mitä Albarn on tehnyt.

  Kokopitkää odotellessa.

  • Oh, se on hieno levy! Täynnä hienoja oivalluksia ja uudenlaista tunnelmaa. 80s life! Herculean! En olekaan muuten aikoihin kuunnellut – nyt taas vois olla hyvä hetki.

   Kyllä Albarnissa on jotain sellaista taiteilijuuttaa, joka selvästi synnyttää upeita juttuja. Veikkaan kiehtovaa kokopitkää.

  • Tämä on kyllä! Pienieleinen, mutta vaikuttava. Ja paranee vain kuuntelukertojen lisääntyessä.

   • Näin on. Itselle kyseisen henkilön musiikki on ollu aina vähän niin ja näin mutta velipoika linkitteli kanssa muutamia biisejä tältä tulevalta(?) levyltä jotka osoittautu ihan kuuntelemisen arvoisiksi.

    • En ole itse minkään kovasti kikkailevan ja kokeellisen musiikin ystävä, ja vähän Damonin kohdalla pelkäsin, että jotain minun ymmärrykseni ja ihasteluni yli menevää juttua voisi olla luvassa. Mies kun kuitenkin on, noh, artisti, jolla on monenlaisia näkemyksiä.

     Olen kyllä Albarnin Blurin jälkeisistäkin jutuista tykännyt, osittain. Osittain ei ole ollut minun juttuja. Mutta koska mies on ehtinyt tehdä yhtä ja toista musiikin saralla, en oikein tiennyt, mitä tältä soololta voisi odottaa. Mutta nyt tämän kappaleen myötä on todettava, että ainakin jotain minun sieluani hellivää sieltä on tulossa. Tässä on sellaista seesteisyyttä, joka juuri nyt kiehtoo.

     • Toisinaan nuo kikkailevat ja kokeelliset hommat toimii etenkin kun haetaan uutta tuulahdusta 60-70 luvun hommiin, Templesissäkin vähän tällästä on paikottain.

      Tarkoitin myös Blur aikoja, ei ole itselle koskaan niin kovasti uponnut mutta tämä uusi soolo täytyy ottaa kuunteluun jahka se ilmestyy, tällä hetkellä aika positiivinen kuva muodostunut kyseisestä tuotoksesta näin muutaman kappaleen perusteella.

 3. Mietin toki hetken, että viittaatko Bluriin, mutta sitten ajattelin, että ei, ei se voi olla mahdollista, että joku ei ole yhtyeestä hullaantunut :)

  Mutta joo, odottavat ovat tunnelmat täälläkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s