Lauantaihurmos

Mistä tietää, että olen tullut vanhaksi?

No, siitä, että rumpaleita enemmän on alkanut kiinnostaa ne rummut.

Mistä tietää, että on kevät?

No, siitä kun Dovesin There Goes The Fear aiheuttaa sen verran elävän olon, ettei paluuta pimeään ja kylmään sen jälkeen enää yksinkertaisesti ole.

Mistä tietää, että olen tullut vanhaksi ja että on kevät? No, kun lauantain kohokohta on There Goes The Fearin rummuttelun tahtiin suoritettu hurmoksellinen juoksulenkki (niiden rumpalipoikien katselun sijaan).

Tiedän, olen ennenkin kirjoittanut Dovesista samoin sanakääntein: hurmosta ja rummutteluihailua. Kaikuja Haçienda-nuoruudesta. Pakko tanssia, ilmarummuttaa tai juosta. Tai muuten vain lähteä lentoon. Mutta minkäs teet. Rytmirakkaus mikä rytmirakkaus. Ja herkullisimminhan se rytmittely huipentuu livenä, vaikka tässä Later… with Jools Holland -taltioinnissa:

Tästä manchesteriläisyhtyeen kevätsinfonian ilmestymisestä on noin viikkoa vaille kaksitoista vuotta. Ja kahdentoista vuoden ajan se on ollut minulle se kevätlaulu. Ensimmäiseen kappaleen aiheuttamaan hurmokseen liittyy muisto Briteissä vietetystä vuodesta. Pyöräily Amershamin aurinkoisilla nummilla, jalassa uudet tennarit. Takki auki.

Niin että kuulkaas, ei se kevät mistään terasseista starttaa, vaan auringon alla kävelystä, tämän biisin tahtiin. Uudet tennarit jalassa, takki auki.

6 Comments on “Lauantaihurmos

 1. No niin! Viimeiset pari päivää mennyt hölmö hymy naamalla Doves-soittolistan soidessa kuulokkeissa. Okei, ei niiden surumielisten helmien kohdalla, mutta muuten.

  • Vaikka nyt jäi ainakin hetkeksi tämä keväthurmos henkiselle tasolle, kiitos auingon tyrmänneen sateen, en usko, että paluuta talven myrtsiyteen enää mulla ainakaan on. Kyllä se hölmö hyvmy taitaa pysyä. Ja niin muuten pysyy takkikin auki! On tämä vain niin!

   • Kaiho-Dovesit toimii sateessa ja tuulessa mahtavasti! Hölmö hymy ei hyydy.

    • Totta. Tuo aurinkoinen hurmos kattaa ehkä juuri ne rytmikkään hurmokselliset. Onneksi sadepäiville on omat kaihohurmoskappaleet :)

  • No älä! Tästä minun keväthurmoksesta tuli nyt kyllä yön aikana saakelinmoinen vitsi. Hävettää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s