Mr Madchester: Samuli Edelmann

Pitäisikö lisätä dj-settiin tämä Samuli Edelmannin vuoden 1994 Sinä olet (Aurinko) -kappale, mietin tässä yhtenä päivänä. Äh, sinä senkin brittipop. Nyt kiinnostaa suomimadchester!

Kauaa ei tarvitse kappaletta kuunnella, niin alkaakin sijoittuminen setissä olla selvä: jonnekin The Stone Rosesin, The Charlatansin ja sen sellaisten välttämättömyyksien aloittaman baggyputken jatkeeksi. Ehkä The Farmin kylkeen? Vahän päivitettyä referenssiä Jagwar Man vierestä? Tai – kiitos naislaulajien – ehkä sittenkin herttaiseksi seuralaiseksi Primal Screamin sielukkaalle tanssimusiikille.

Kappaleen itsensä (ja videon sisältämän aikalaismaailman) lisäksi tässä kaikessa todella Mr Madchesteriä on tietysti tuo Samuli Edelmannin rumpu. Näyttääkö tutulta? Kaikki Ian Browniin vähänkään ihailevasti suhtautuvat varmasti hymyilevät tuolle yksityiskohdalle.

Ja kyllä, odotan ”Samulin päivää”. En kai nyt sentään ollut ainoa 8-vuotias, joka vuonna 1991 meni ja rakastui Samuli Edelmanniin?

18 Vastausta

 1. Hahhah, en ollut edes tajunnut tota aikalaisyhteyttä ennenkuin nyt kun kirjoitit siitä. Toden totta, paljon on samaa ideaa taustalla, harmi, että biisi ei vain ole yhtä ”diippii” tai ”groovyy” noin niinkuin muuten.

 2. EI herrajesta! Ei todellakaan olis tullut mieleen vertaus vaikkapa Stone Rosesiin, vaikka tässä onkin ihan selkeitä yhtäläisyyksiä Fools Goldiin. HUI. :D

 3. Hal-Jo

  Hahaa, hieno huomio :D Enpä ole minäkään ennen oivaltanut baggyvaikutteita Samuli Edelmannilla. Olis varmasti kiinnostavaa nähdä, millaisia ilmeitä biisi aiheuttaisi brittipop-ystävällisessä dj-setissä käytettynä! Kieltämättä harvinainen laji tuo suomimadchester, myös Neljällä Ruusulla oli 90-luvun alussa sen suuntaisia vivahteita.

 4. Henrik

  Mahtava löytö! Vahvojen huhujen mukaan Samulin Päivänä lennetään Manchesteriin popsimaan essoja ja Loiri esittää biisin Haciendan päälle rakennetun kerrostalon katolla.

  Samassa kommentissa käytän härskisti mahdollisuuteni hyväksi nostaa framille omaa madchestervaikutteista tuotantoa. Tässä hittimme, pelottavan paljon samankaltaisella bassolinjalla varustettuna.

 5. Jännä oivallus!

  Itse olen lähinnä miettinyt sellaista vaihtoehtotodellisuutta, jossa Happy Mondays olisi tehnyt remixin Bon Jovin ”Keep The Faith” -biisistä. Selvää baggy-kamaa, mutta ei ne siellä New Jerseyssä näitä tajua – toisin kuin Salfordissa.

 6. Dan Abnormal

  Kolmen minuutin jälkeen rupeaa tulemaan peliin myös Primal Screamin Movin on up- alkua. Kyllä tämä biisi on hieno kunnianosoitus / kokoelma biisi/ tyylipastisseja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s