Kolme miestä ja tyttö

Heilastelin taannoin jonkin aikaa erään varsin ihanan tamperelaisen brittipopparipojan kanssa. Suhteen alkuaikoina totesin tälle pojalle, että hän on minun mielestäni maailman neljänneksi komein mies. Neljänneksi!

En tiedä, kumpi on uskomattomampaa, se, että oikeasti sanoin ääneen jotain tuollaista, vai se, että poika taisi ottaa sen jopa pienenä kohteliaisuutena. Kai hän oli pääätellyt puheistani, että kilpailu on kovaa.

Mutta entä ne kolme sitten? Tällaisten hurmosten syitä on toki vähän vaikea kirjoittaa auki, ne ovat usein jossain selitysten ulottumattomissa.

Mutta ei sitä nyt mikään suuri analyytikko saati mystikko tarvitse olla huomatakseen, että näiden ihastelulla on jotain tekemistä hiusten ja takkien kanssa. Ja niin oli muuten sen neljännenkin.

Ian Brownin parkanpukemiskohtaus (0:44) Golden Gaze -videolla on jotain maagista. Richard Ashcroft taas on aina livenä vangitseva. Maaginen on myös Oasiksen vuoden 2000 Jools Holland -keikka, Liamin laulussa on jotain erityistä. Tämän lisäksi esimerkiksi Some Might Say on huh huh.

9 Comments on “Kolme miestä ja tyttö

 1. Mun mielestä juuri tuo vuoden 2000 Jools-spesiaali oli jotenkin lähtölaukaus Oasiksen heikoille vuosille. Ne oli vaan yleisesti musiikillisesti niin huonoja aikoja (kuuliko missään mitään muuta kuin Ricky Martinia ja Limp Bizkitiä?), että jotenkin odotti tosi kovaa Oasiksen pamauttavan ilmoille jotain ihmeellistä, mutta pamaus jäi vähän lässyksi. Ko. pätkässä tukat repsottaa, soitto on aika intohimotonta ja Liam ei kuulosta ”vanhalta Liamilta” (vaikkakin ihan OK:lta).

  Jos vertaa tähän 1994-Joolsiin, jossa on aivan eri tason meno ja meininki + oikein vielä rippipuvut päällä: https://www.youtube.com/watch?v=y5X1pAptGJE
  :-D

 2. :) no okei, ei se nyt millekään ysineljälle pärjää mitenkään, myönnän! Samaisen kerran I am the Walrus on Liamin laulun osalta tosin jo vähän kaoottista. Herttaista sellaista toki.

  Kuulen tuossa vuoden 2000 keikassa sitä Oasiksen räihnäsyyttä ja paloa, mitä alkuvuosina, mutta yhdistyneenä sellaiseen astetta aikuisempaan ja hallitumpaan ilmaisuun. Ehkä tuo yhdistelmä just tuntuu tuossa Liamin laulussa, jossa on nuoruusvuosiin verrattuna enemmän heleyttä. Kitarasoolot, lavalla muutenkin musiikillisesti kokonaisvaltaisesti rokkaava ja kasvanut rokkibändi – tykkään.

  • Kai se, että innostun myös ”tästä” noh, uhmakkaasta ja hauskaa pitävästä kaveriporukasta vakavammaksi rockyhtyeeksi muuttuneesta Oasiksesta, kertoo jotain siitä, miksi tykkään hurjasti myös Beady Eyesta :D

   • Jep, osuva vertaus ’kaveriporukka’ –> ’rock-yhtye’!

    Kyllä mäkin diggasin Beady Eyen meiningistä etenkin tyylillisesti jne., mutta olisivat tarvinneet enemmän Flick of The Fingerin tasoisia, oikeasti Liamin parasta potentiaalia hyödyntäviä sävellyksiä. Siis onhan joku Beatles & Stones hauskaa kuunneltavaa, mutta jos käyttää perinteistä ”Jos tämä olisi uusi tulokasbändi, maksaisinko biisistä iTunesissa?” -kriteeriä, tiukille menisi.

    Olen yrittänyt miettiä pääni puhki, että kenen kanssa Liamin pitäisi lyödä hynttyyt yhteen biisinkirjoitusmielessä tästä edespäin. En ole mitään ihan kuningasideaa keksinyt. Johnny Marr olisi ehkä passeli vaihtoehto: mieti Easy Money Liamin laulamana! Tai Alex Turner nuorena nerona pystyisi varmasti säveltämään Liam-levyn? Tai Ryan Adams, se voisi olla jännä?

    Tai sitten pitäisi koota Liamin ympärille kombo kakkosketjun indie-biisintekijöitä, joilta voisi napata parhaat rock-vedot: Black Rebel Motorcycle Club, Mando Diao, jne. tms.

    • Robbie Williams! :D

     No okei, vitsi. Eikä se kai tee itse biisejään.

     Johnny Marr kaveraa varmamasti vain Noelin kanssa… Tosin se on totta, että Marrin kappaleet kaipasi Liamin kaltaista särmikästä laulajaa. Easy Money + Liam olis varmasti aika rock. Alex Turner jos Liam säis sanoittaa itse, tuntuu että Turnerin paikoin jopa runolliset tekstit ei istusi Liamin suoraviivaiseen tyyliin. Tuo on vaikea juttu. Luulen, että mitä tahansa se seuraavaksi, tekee, ihmisiä kiinnostaa hetki, muttei tuskin kauempaa. Oasis on niin iso painolasti, ettei Liam tule enää tekemään mitään ihmisten mielestä riittävän uskottavaa.

     • Mä uskon, että ihmisiä kiinnostaa Liam ilman Oasista pidempäänkin, kunhan vain Liamin seuraava ”ulostulo” on tarpeeksi tasokas ja tarpeeksi erilainen kuin Oasis. Uskon, että kun Liamin tarinaa katsotaan 20 vuoden kuluttua, Beady Eye oli jonkinlainen ’false start’ ja että me ei olla nyt vuonna 2014 vielä kuultu ihan sitä oikeaa Liamia.

      • No toivotaan näin! Kai minusta vähän tuli skeptinen, kun itse löysin elämästäni niin hienosti myös Beady Eyen kokoisen aukon, toisin kuin monet. Veikkaan, että Liam lauleskelee vierailevia vokaaleita nyt hetken ja tekee sitten jotain säväyttävää. Oasiksen paluuseen en itse usko.

      • Ei saakeli, nyt keksin ihan täydelliset biisinkirjoittajat soolo-Liamille: James Dean Bradfield / Nicky Wire! Manicsit on olleet isoja Oasis-faneja alusta lähtien ja etenkin niillä on ymmärrystä Liamille. JDB:ltä irtoaisi varmasti levyllinen anthemeita Liam-tyyliin ja Nicky Wiren sanoituksilla Liamilla olisi kerrankin ehkä jotain vähän painavampaa sanomaa. En vitsaile, tää olis ihan täydellistä!!

      • :D En epäile vitsiksi, vaikka Liamin ja Nicky Wiren lyriikoiden yhdistäminen vähän hymähdyttääkin. Mutta faniuden lisäksi tyypit taisivat olla 90-luvulla hyviä ystäviä! Ymmärtääkseni JDB hengaili joskus paljon Tim Burgessin Camdenin kodissa, missä myös Noel viihtyi jatkuvasti.

       Kannatan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s