It’s a horror show, you should come on round, horror show, the horse is brown

Postaustahdista voitte päätellä, että alkuvuosi ei ole ollut tälle popparille helppo. Ei se varsinaisesti mikään horror show’kaan ole ollut, mutta jotenkin painostava.

Eikä keveyttä suinkaan lisännyt se, että täytin torstaina 32 vuotta. (Näyttääpäs se kirjoitettuna pahalta.)

Kyse on selvästi siitä, että ihmiselle, joka uusien alkujen edessä lannistuu yhtä nopeasti kuin innostuu, ei kaksi perätysten sijoittuvaa ja oman elämän tarkasteluun ajavaa merkkipäivää tee hyvää. Ensin sitä uskaltautuu kuvittelemaan, että tästä joku – niin kuin vaikka elämä – nyt muuttuu. Sitten 15.1 herää ja tajuaa, ettei mikään ole muuttunut. Eikä muutukaan, koska et vieläkään uskalla.

Sitten saat ystävältä syntymäpäivälahjaksi levyn ja huokaiset helpotuksesta, kun huomaat vinyylin The Libertinesin vuoden 2002  debyytiksi, etkä esimerkiksi joksikin uudeksi ja tuntemattomaksi albumiseikkailuksi, johon pitäisi jaksaa ja uskaltaa tutustua.

Ja lahjaa vastaanottaessa tunnet itsesi valesyntymäpäiväsankariksi, sillä oikeasti tuntuu ihan samanikäiseltä kuin eilen. Kaikki tuntuu samalta kuin eilen.

Onneksi myös hyvässä. The Libertinesin Horror Show – aina vain huikea.

She said ”I’ll show you a picture/a picture of tomorrow/There’s nothing changing/It’s all sorrow”

Kirjoitin vuoden 2013 lokakuussa, kuinka Elastican ensilevyn yksi hienoimmista hetkistä on se, kun juuri ja juuri minuutin kestävä Annie loppuu yhtäkkiä, kuin seinään, sitten pari hiljaista sekuntia, minkä jälkeen käynnistyvät Connection-kappaleen kitarat.

Voin paljastaa salaisuuden: tällä The Libertinesin debyyttilevyllä on yksi samanmoinen maaginen kappaleenvaihtohetki. Juuri ja juuri pari minuttia kestävä Horror Show loppuu kuin seinään, sitten pari hiljaista sekuntia, ei tyhjää, vaan täynnä odotusta säkenöivästä jatkosta. Ja sitten se säkenöivä jatko jo tuleekin, Time For Herosin muodossa.

Kuultuasi tämän parivaljakon olet onnellinen siitä, ettei tuo hetki ikinä muutu.

2 Comments on “It’s a horror show, you should come on round, horror show, the horse is brown

  1. Toivon todellakin että julkaisevat hienon uuden levyn, tulevat Suomeen ja synnyttävät monia uusia pikku-libertinesejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s