Inspiral Carpets – Let You Down ft. John Cooper Clarke

Inspiral Carpetsin uusi single ja  video. ”Cool as Fuck” lienee osuvin ilmaisu tähän.

Inspiral Carpets julkaisi viime vuoden lopussa kaikessa hiljaisuudessa uuden albumin – ensimmäisen 20 vuoteen! Yhtyehän hajosi 90-luvun puolivälissä, kun Madchester-maailma – ja ne yhtyeen menestyksen juuret – lopettivat olemasta. 2000-luvun alussa Carpetsit kuitenkin tulivat takaisin, minkä jälkeen kokoonpanoilu ja keikkailu ovat olleet vähän epämäärisiä.

Ehkä tuo olemassaolon häilyvyys on syys sille, että yhtye sai julkaista tämän viidennen albuminsa näinkin rauhassa. Tai ehkä kyse on taas siitä, ettei ikiaikaisuus kiinnosta?

Tätä uutta singlebiisiä kuunnellessa ja videota katsoessa mietin kuitenkin, että miten ihmeessä soin itsekin levylle lokakuussa niin vähän huomiota. Sillä tässä kappaleen ja videon yhdistelmässä on jotain taikaa!

Sellaista eleganttia ja kypsää cooliutta, mitä useimpien uusien artistien on mahdotonta tekemiseensä tallentaa. Ja mites sitten tuo (punk-)runoilija John Cooper Clarken roolittaminen mukaan? No aika jees!

Ja vaikka noita Northern Soul -visualisointeja ja muita kunnianosoituksia näkeekin juuri nyt vähän siellä ja täällä (alakulttuuri elää aistimani mukaan Britanniassa nyt jonkinlaisessa nosteessa (Lähde: Instagram)), ovat ne tämän kappaleen ja yhtyeen seurassa tietysti erityisen upeasti kohdillaan. Ikiaikaista, kuten sanoin.

Ja olisihan se nyt hienoa jos yhtye taas vaihteeksi nähtäisiin relevanttia uutta musiikkia tekevänä kokoonpanona, eikä aina vain yhtyeenä, joka teki This Is How It Feels -hitin tai jota Mark Collins ja Noel Gallagher roudasivat.

Ainakin levyn nimi Inspiral Carpets viittaa jonkinlaiseen uuden ajan alkuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s