Timanttihetkiä: Happy Mondays – Step On

Timanttihetkiä, eli kappaleiden yksittäisiä kohtia, sekunteja, joilla on timanttinen vaikutus.

Oletko lukenut Visan Kymmenet kylmät väreet -juttusarjaa? Ai, että, millaista keskittymistä pikkujuttuihin! Hetkiin, jotka värisyttävät. Vähän samalla idealla tarjoilen teille omia musiikillisia suosikkisekuntejani. Niitä kappaleiden jänskiä kohtia, joiden kuulemista oikein odottaa.

Ensimmäiseksi palanen Happy Mondaysin Step On -kappaleeesta. Tässä klassikossa on yksi hetki ylitse muiden ja se on se, kun kappaletta määrittävät sambakoskettimet (humanistipohjalta musiikkitieteellistetty, saa käyttää, en suosittele) vaihtuvat naiskuorolaulajien sooloon (2:30). Kuuntelijalle avautuu pieni fiilistelytauko, kunnes taas jatketaan sambakoskettimilla ja rokkikitaroilla. Woo-hoo, sanois Damon.

(Onpa muuten aika hyvä sunnuntaiviisukin.)

6 Comments on “Timanttihetkiä: Happy Mondays – Step On

 1. Happy Mondaysissa kolahtaa kyllä kaikki muukin. Se on juuri sitä brittipoppia, millä on ollut itseen suurin vaikutus. On jopa hämmentävää miten kova lätty Uncle Dysfunktional on, siitä huolimatta, että välissä ehti kulua ~15 vuotta.

  Niinpä vanhan sydäntä on erityisesti lämmittänyt joka kerta, kun on päässyt kuulemaan kotimaisen Big Wave Ridersin keikkoja, sieltä biisiarsenaalista kun löytyy pari aika loistavaa tuon 80/90-luvun taitteen suuntaan kumartavaa biisiä (Acid/Move On).

  • Kiitti kommentista! Sen lisäksi, että pidän siitä, mitä Happy Mondays teki (mulle myös Black Grape on ollut merkittävä), pidän siitä, mikä vaikutus sillä on ollut niin paljoon – melkein kaikeen – siihen myöhempään musiikkiin, mitä kuuntelen. Ja Big Wave Riders -näkemystä komppaan: tekemisessä siellä täällä kuuluvat vaikutteet ovat kiehtovia. Vähän baggykitaraa ja sellaista. Letkeää. Sais olla enemmänkin!

 2. Shaun William Ryder on ihan yllättävän freesissä kunnossa nykyisin:
  http://bcove.me/749254rh
  :-D

  Toi on kyllä karu meininki, pitääkö se rahapuoli aina mainita? Mutta silti hieno hahmo ja hieno orkesteri.

  • :D Jep. Onhan noita rahajutusteluja ollut tosiaan ”check out the jeans, man – Armani ….” Hahah, Bez ei oikein saa suunvuoroa.

   Mutta hyvä heille, kyllä levy nyt pienet juhallisuudet ansaitsee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s