Blur – Go Out

faec798e

Levyn ne siellä Hong Kongissa tosiaan tekivät. Blur ilmoitti juuri tämän Go Out -raidan tukemana julkaisevansa uuden The Magic Whip -albuminsa 27. huhtikuuta ja kyllä, se on tosiaan ensimmäinen kahteentoista vuoteen.

Enkä muuten odota yhtää kauhulla. Think Tankin ja The Magic Whipin väliin mahtuu ehkä 12 vuotta, mutta myös mm. kaksi itsenäistä Blur-raitaa (Fool’s Day ja Under the Westway), jotka molemmat kuuluvat mielestäni yhtyeen parhaimmistoon. Paljon sanottu, mutta totta se vain on. Lisäksi yhtye oli loistava parisen vuotta sitten Provinssissa ja tekihän Damon Albarn viime vuonna aivan uskomattoman tyylikkään ja näkemyksellisen soololevyn. Luotan näihin tyyppeihin.

Myös se fakta, että albumin tuottaa samainen Stephen Street, joka on tuottanut kaikki merkittävimmät Blur-albumit (ja tietty esim. The Smithsejä) sekä Graham Coxonin soololevyistä ne kolme ihaninta (Happiness in Magazines, Love Travels at Illegal Speeds ja The Spinning Top), on niin sanotusti jotain.

Levyn visuaalinen maailma vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta ja onhan tuossa kappaleessakin kaikenlaista meneillään. Mutta kyllä tämä Bluria on. On Grahamin kitarat ja on local-o-ohh o-ohh-o.

Ja kuten jo totesin: Luotan.

Woo-hoo ja britpop never dies.

4 Comments on “Blur – Go Out

 1. Wtf? Tämä oli kyllä todellinen yllätys, en olisi todellakaan odottanut tätä tälle vuodelle. Luulin että Damon tekee Gorillazia tai jotain, mutta onneksi näin. Huh, vihdoinkin on joku levy jota odottaa aidosti innoissaan!

  Luotan itsekin 100% siihen, että Blur palaa vahvan levyn kanssa. Eihän heillä olisi mitään tarvetta julkaista keskinkertaista tuotosta. Eka maistiainen nyt ei vielä ole mikään erityisen maaginen biisi, mutta kuulostaa kyllä kerta kerran jälkeen paremmalta. Erityisesti pidän tuosta valitusta äänimaailmasta.

  • On! Onnellinen yllätys! Damonilla oli musikkaalia ja Gorillazia ja mitä kaikkea tulossa. Yllätti. Pidän siitä, että yhtye on nyt aika isosti tulossa tämän kanssa, luottavat selvästi itse omaan juttuunsa. Uskon hyvään levyyn, johonkin tosi klassiseen Bluriin (ei ne muuten tekis Blurina tätä), mutta varmaan mukana on jotain päivitettyä twistiä.

   Ja biisistä: hyvä huomio tuo äänimaailma :) Bississä on hurjasti blurimaisuuksia. Rumpujen hakkaava, kova soundi (vrt. Parklife-levy), rämäkitara, oh oh oot, tiukasti pomppiva basso siellä täällä. Luulen kyllä, että tämä on alkusoittoa ja hitit tulee sitten myöhemmin :D Kiitti kommentista!

 2. Tää tuli todella puskista! Tai toisaalta ei: Damon oli kertonut, että Blur nauhoitti uuden levyn Hong Kongissa, mutta viimeisin sana oli, ettei sitä koskaan julkaistaisi. Stephen Streetinkin kanssa oli muistaakseni jotain riitaa?

  No, niin ne asiat vaan selviää ja mielipiteet muuttuu! Hieno yllätys! Ja se on erittäin hienoa, että Albarnilta saa nykyisin melkein joka vuosi uuden levyllisen verran musiikkia – oli sitten millä nimellä tahansa.

  Allekirjoitan edellisen kommentoijan mielipiteen Go Out -biisistä. Mukavan rento ote tässä on.

  • Tämä on hienoa, kyllä! Jotenkin luovuin itsekin uskomasta, kun ei levystä sen suuremmin sitten sen Hong Kong -keissin jälkeen enää puhuttu. Ja Damonilla piti olla kaikkea tulossa: musikaalia ja Gorillazia.

   Damonista on kuoriutunut todellinen artisti, joten en osaa tosiaan yhtään pelätä tämänkään levyn puolesta. Uskon, että mainio albumi on tulossa. Ja Stephen Street viittaisi popahtavaan otteeseen…

   Ja onhan tämäkin tosiaan kelpo biisi. Jotenkin jänskä, eikä tule valmiiksi muutamalla kuuntelulla. Mulle tulee tästä mieleen ihan hurjasti Parklifen London Loves. Siinäkin on ne ooho oot ja rämäkitaratkin jossain välissä. Ja vähän junnaava meno.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s