Parivaljakko: Lucky Man

90-luvulla miehet olivat tyylikkäitä – ja onnekkaita.

Kaksi eri kappaletta, yksi nimi. Molemmat kappaleet vuodelta 1997. Kumpi toimii paremmin? No, minusta tämä on aika selvä peli.

Vaikka kuinka ihastelenkin tuota Hurricane #1 -yhtyeen kappaleen alun kitaramurinaa ja melodisuuskin toimii, niin eihän se nyt mitenkään vedä vertoja The Verven onnekkuudelle. Ja vaikka kuinka pidänkin ensin mainitusta enemmän kuin useimmat, niin ei voi mitään. Noissa The Verven Urban Hymns -levyn jousisovituksissa on kuitenkin kyse brittipopklassikosta.

Hurricane #1 muuten ilmoitti jokin aika sitten comebackistä. Ymmärtääkseni alkuperäisestä kokoonpanosta paluuseen ei ole osallistumassa laulajan lisäksi juuri ketään. Tai ainakin kitaristi Andy Bell palaa lavoille mieluummin Riden riveissä, kuten tiedetään.

4 Comments on “Parivaljakko: Lucky Man

 1. Verven Lucky Manin video on tosi siisti, haluaisin elää elämääni juuri tuollaisissa ympäristöissä.

  • Samaa mieltä. Pidän Urban Hymns -levyn visuaalisesta kokonaisilmeestä ja fiiliksestä ylipäänsä. Kansikuvasta, promokuvista, videoista…

   • Joo, niissä kaikissa kuvissa / videoissa on jotenkin upea valo ja ihmiset näyttää Erityisiltä, ei miltään tavallisilta paskahousuilta.

    Verven kaikkien (paitsi uusimman) levyn kuvapuolen takana tietysti Microdot-firma, joka teki myös Oasiksen ja Sueden kulta-aikojen visuaalit. Microdotin Brian Cannon on muuten nykyisin myös Instagramissa nimellä microdotcreative.

    Tajusin vasta nyt, että Lucky Manistä on myös US-video: https://www.youtube.com/watch?v=i6UeSYFiVbQ Hieno tämäkin: upeita takkeja, upeita hiuksia.

    Sääli, ettei Ashcroftilta ole tullut moneen vuoteen mitään. Varsinkin kun sen ääni on nykyisin vielä parempi ja täyteläisempi kuin Verven huippuvuosina.

    • Nimenomaan! Ja just takit ja hiukset minuakin eritoten inspiroi :D

     Muistan luekneeni jostain (ehkä tämä http://www.amazon.co.uk/Richard-Ashcroft-Verve-Burning-Condition/dp/1906191026), että tuo Urban Hymnsin kansi oli Cannonin tai yhtyeen mielestä huono ja epäonnistunut, vaisu. Ja tuo itse kuva on kai vahinkoräpsy, kun taustalla tapahtui jotain ja yhtye kääntyi katsomaan, että mitä ja räps. Minusta tuossa on jotenkin todella paljon brittipoppia. Tykkään. Ja This Is Music -singlen kansi on tietty klassikko!

     Äh, tuossa kirjassa oli joku hyvä tarina myös sen singlekokelman kannesta, siitä, missä on ne valokirjaimet. En nyt tietenkään muista tarkkaan, mitä siitä kerrottiin, mutta jäi muistikuva, että tuo kansi oli jotenkin erityinen. Ne kirjaimet oli kai oikeasti viety paikoilleen (ei lisätty mitenkään jälkikäteen) ja kuva muutenkin luomu. Tämä on taas niin tätä ”luin jostain jotain” -osastoa… :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s