The Maccabees – Marks To Prove It

Kuulenko väärin, vai onko The Maccabees tällä uudella singlellään lennokkaampi ja rockimpi kuin aikoihin? Edelliseltä albumilta itselleni on jäänyt mieleen viimeistelty ja hillitty maisema. Eteerisyys ja alakuloisuuskin, vaikka levyllä paikoin vauhtia onkin. Hittilevy Wall Of Arms puolestaan on vähän sellainen aikansa lapsi, jotenkin vuoden 2009 tavalla indiesoundinen.

Se, että pidän tästä lontoolaisyhtyeestä niinkin paljon kuin pidän, voi olla jonkun mielestä ehkä vähän erikoista. En ole nimittäin koskaan onnistunut mieltymään sellaisiin tietynlaisiin modernin ajan indieyhtyeisiin, joihin The Maccabeeskin toisinaan vähän turhan kepeästi niputetaan. Bombay Bicycle Club, Vampire Weekend, Foals, Arcade Fire – en edes tiedä, mistä ja miten puhua. Mutta ehkä saatte kiinni ajatuksesta? Sellaiset noin vuotta 2010 ympäröivät rytmikkäät tapaukset: ei, ei, ei minun juttuja. Se musiikillinen ja musiikkiesteettinen maailma vain on niin eri kuin se, mikä minua kiehtoo.

Mutta The Maccabees on erityisempi ja erilaisempi, väitän. Särmikkäämpi. Punkimpikin, ainakin henkisesti. Ehkä tuo oma mielikuvani perustuu nimenomaan yhtyeen vuoden 2007 Colour It In -debyyttiin, joka assosioituu minun päässäni pariksi esimerkiksi ensimmäisille The Futureheads -jutuille, Maximo Parkille taikka jopa The View’lle. Ihanan energinen, aito ja sopivan viimeistelemättömäksi jätetty levy, jonka on muuten tuottanut poppipiireissä legendaarinen Stephen Street.

Ehkä tässä vain on yhtye, jota voi kuunnella monella eri korvalla.

3 Comments on “The Maccabees – Marks To Prove It

  1. Minulle iski ainakin hyvin , ei ehkä ensimmäisen mutta nyt toisen kuuntelun jälkeen . Tarttuva laulumelodia versessä ! Edellinen levy oli tietyllä tavalla kaunis ja tunnelmallinen ja maalasi upean maiseman , mutta tämä biisi sai ainakin itselleni mieleen taas loistavan debyyttialbumin ja tuli pistettyä About Your Dressit soimaan . Toki vähän särmikkäämpi ja erilainen meininki tässä , mutta jotain samaa ja tuttua oli joka sai jalan vipattamaan . Alun huudosta tuli vähän mieleen Beastie Boys ja Sabotage :D

    • Sama! Tämä on kyllä kiva biisi, paranee kuunteluilla. Debyytti tuli mullekin mieleen, vaikka minusta tässä ehkä vähän viimeistellympi ja jotenkin aikuisempi ote onkin? Debyytti oli ehkä vähän sellainen perusindie, ränkyttävämpi. Post-punkimpi. Ja tarkoitan positiivisesti tuon ränkytyksen! :D Lähti mullakin tuo debyytti taas soimaan pitkästä aikaa.

  2. I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Cool. gbegdefgccce

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s