Blur – Ong Ong

Se, että Blurin tuoreehkon The Magic Whip -paluulevyn uusin single on nimenomaan tämä Ong Ong -kappale, ei ole minusta ylläri lainkaan. Aika monta kesäkappaaleen tunnusmerkkiä voi tätä kuunnellessa löytää. Kappale on itse asiassa niin tarttuva ja ilmiselvä, että aluksi epäilin sen laadukkuutta verrattuna levyn muihin kappaleisiin. Ääääääh, biisi on ärsyttävän ihana.

Minulle ei kuitenkaan tule kappaleesta mieleen vain kesäbiisit yleensä, vaan ihan konkreettisesti viime kesä ja viime kesän kesäbiisi. Muistatko sooloilevan Damon Albarnin juuri kesän kynnyksellä videokuosinsa saaneen Mr. Tembo -kappaleen? Ihana parivaljakko, kuin kaksi marjaa! Helppoa (vai pienieleisen nerokasta?), lauleskelevaa ja rytmikästä hyväntuulisuutta molemmissa.

Toinen syy ihastella Ong Ongia ja sen videota on tietysti Damon Albarnin videolla esittämä Mr Cream -jätskityyppi, jota katsellessa en voi olla muistelematta Milkyä. Saanhan, saanhan kuvitella, että Mr. Creamillä ja Milkyllä on jotain tekemistä toistensa kanssa?

2 Comments on “Blur – Ong Ong

  1. Tuo alun katupätkä näyttää tosi paljon samalta kuin katunäkymä legendaarisessa Parklife-videossa – ei varmastikaan sattumaa!

    Blur on jälleen kerran fiksusti ajan hermolla siinä mielessä, että YouTuben suosituinta sisältöä taitavat nykyisin olla pelivideot. Musavideon ”naamioiminen” pelivideoksi on siis aika nokkela veto!

    Ja olisikohan tuo peli tulossa jossain vaiheessa ladattavaksi esim. iPadille tms.?

    • Mietin samaa tuosta katunäkymästä :) En usko sattumaan, tuntuu, että yhtye on koko ajan tuollaisilla pikkujutuilla tuonut esiin klassista bluriuttaan. Mikä on ihanaa!

      Pidän Damon Albarnia suurena visionäärinä, ja jotenkin minustakin Blur on tietyllä tavalla ollut aina just edelläkävijä taikka ajan hermoilla, kuten sanoit. Liikkunut eturintamassa, tai tehnyt jotain aika omaa. Tuollainen pelivideovisio istuu minunkin mielestä kuvaan hyvin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s