Blur – I Broadcast

Blur julkaisi tovi sitten uuden videon ja vihdoin, vihdoin se on I Broadcast -kappaleesta! Kyseessä ei ole mielestäni ainoastaan yksi yhtyeen paluulevyn, Magic Whip -albumin parhaista kappaleista, vaan yksi onnistuneimmista Blur-kappaleista ikinä!

Minusta tämän bisiin olisi pitänyt olla koko albumin lippulaivakappale. Ensimmäinen sinkku. Se biisi, joka rikkoo yhtyeen pitkän uusien kappaleiden hiljaisuuden. Kappale vain yksinkertaisesti on todella mallikas bluriuden edustaja: se lainaa äärimmäisen paljon Modern Life Is Rubbish -albumin soundeja, siitä löytyy Parklife-albumin leikkisyys ja cockney-överit, se ihastelee The Great Escape -albumin helppoa poppia ja brittipophurmosta eikä sitä todellakaan olisi ilman Popscenen, Bank Holidayn tai Song 2:n kaltaisten kappaleiden intensiivisyyttä ja tehokkuutta.

4 Vastausta

  1. Heh, mun mielestä I Broadcast on Magic Whipin heikoin kappale. Juuri se ”läppäbiisi”, mikä jokaisella Blur-levyllä näköjään täytyy olla mukana. The Good, The Bad And The Queen on Damonin paras levy juuri siksi, että sillä ei ole tuollaista pakollista ”rentoa punk-biisiä” turhana tilantäytteenä.

    Noo, mutta nää on näitä mielipidejuttuja.

    Toinen juttu, mikä nykyisin aiheuttaa vähän nostalgiaa 90-lukua kohtaan on se, että silloin oli Iso Juttu, kun jokin bändi julkaisi jo pitkään ulkona olleelta levyltä uuden singlen ja videon. Nykyisin singlejä ei enää tule, ja nää videotkin jää välillä huomaamatta. Videon julkaisemisessa ei ole sellaista vastaavaa ”statementia” kuin ennen.

    1. Joo, videot oli ennen hemmetin tärkeitä. Mullakin on tallessa kaikki mahdolliset Oasis-, Blur-, Pulp- ja Suede-DVD:t ym., mutta todella harvoin tulee katseltua niitä nykyään. Kun on nuo hbo:t ja netflixit ja niissä kaikenmaailman wiret ja narcosit ym., mihin menee aikaa. ;-) Inspiraation etsiminen tapahtuu nykyään enimmäkseen Instagramissa, missä seuraan ihan fiiliksissä useaa Oasis-/Liam-tiliä ja nautin spekulaatioista, kun tulee jokin uusi kuva josta mietitään, että minkä merkkinen takki Liamilla siinä on. ;-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s