Le vintage: Jumalasta edellinen

Le vintage eli vuosikertajuttu blogiarkistoista. Tämä teksti on julkaistu alun perin 23.4.2014.

Eilen, 23.9.2015 tuli kuluneeksi 13 vuotta Little by Little/She Is Love -singlen ilmestymisestä. Koska Little by LIttle on mielestäni ihan turhaa parjattu kappale, haluan juhlistaa synttäriä tällä uudelleenjulkaisulla.

* * *

Mistä kirjoittaa blogiin silloin, kun tuntuu, ettei ole mitään sanottavaa? No Oasiksesta tietty. Siinäpä aihe, joka ei yhden blogin elinaikana tyhjene.

Muistatko, kun näit ensimmäisen kerran Oasiksen Little By Little -videon? Minä muistan. Se tapahtui Luoteis-Lontoossa syksyllä 2002 ja tuntui siltä, kuin olisin nähnyt Jumalan.

Niin, videohan on sellainen tummassa kylläisyydessä pyöritelty. Noel mustassa parkassaan, kutistettu Robert Carlyle. Paljon varjoja. Sadettakin.

Ja sitten kohdassa 2:01 sekunnin kestävä valkea välähdys. Mikä se oli? Jumala?

Kyllä, Liam valkeassa parkassaan.

Äh, rakastan tätä videota, rakastan tätä laulua. Ihan turhaan parjattu! Ja vaikka kappale onkin äärimmäisen Noel, jonkinlainen paluuyritys Don’t Look Back In Angeriin, on Liam tämän video johdosta sen päätähti. Olkoonkin että miehen musiikillinen panos kappaleeseen on tyyliä nolla.

Mutta sepä juuri onkin Oasiksen taianomaisuuden ydintä.

Niin, huomasithan kohdassa 2:39 Liamin Richard Ashcroftilta lainatun olemisen tavan? Kuinka komea voi näky olla?

Jumalaisen komea.

2 Comments on “Le vintage: Jumalasta edellinen

  1. Paljon kivoja juttuja täällä blogissa taas! En oo kuullut tätä vuosikausiin, ja levykin jäi mulla vuoden 2002 jälkeen ihan unohduksiin. Onpa siitä muuten hurjasti aikaa! Mutta onhan tää i h a n a, vaikka just niin Noel.

    • Hih, kiitos, kiva kun pistäydyt! Onhan tämä mainio, vaikka yleisesti kai aika parjattu kappale. Turhaan, sanon minä. Noelin soolojen myötä taas jopa ihan ajankohtaisen kuuloinen, vaikka hullut 13 vuotta vanha onkin!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s