Ten days of Liam, 4/10

Ensi perjantaina on Liam Gallagherin Tall Ship Races Music Festivalin keikka Turussa. Siihen asti: Liam päivässä.

***

Päivä 4/10: kolme aliarvostettua laulusuoritusta

1. The Girl In The Dirty Shirt (1997)

Koko Be Here Now -albumi tuntuu jakavan mielipiteitä – minusta levy on aivan upea! Ja aivan erityisesti levy on täynnänsä käsittämättömiä lauluosuuksia Liamilta. Noista The Girl In The Dirty Shirt on minusta ehdottomasti yksi aliarvostetuimmista Liam-tulkinnoista. Kuuletko tuon jänskän hitaan svengin, jonka Liam kappaleeseen taikoo? Notkeaa laulantaa, eirtyisesti kertosäe sekoittaa minun pään. Huh rakastan vain äärettömästi!

Erityisesti sulan siinä kertsin kohdassa, jossa Liamille tulee vähän kiire ja hengitys pätkäisee laulannan somasti (esim. 1:57).

2. Roll It Over (2000)

Paperilla tämän kappaleen pitäisi ehkä olla Noelin laulama, onhan tämä aika kliseinen Noel-rock. Mutta kun kuulet biisin ekan kerran Liamin tulkintana, tajuat, että juuri Liamin laulu nostaa tämän biisin jonnekin aivan toiseen sfääriin.  Miten tylsä biisi olisikaan jos se olisi päätynyt Noelin tulkitsemaksi! Minun mielessäni kappale on lisäksi aivan ihana Champagne Supernovan sisarkappale. Mainioin parivaljakko ikinä.

3. Start Anew (2013)

Ärsyynnyin jossain vaiheessa totaalisesti siihen, kuinka Beady Eyen tekemisissä ihmisiä tuntui kiinnostavan ainoastaan Liamin muuttunut lauluääni. Äh, en tiedä, rakastin yhtyettä!

Aivan äärimmäisen onnistunut Liam-tulkinta on tämä Beady Eyen toiselta levyltä löytyvä herkistely. Liamin ääni on tässä jotenkin niin lempeä, hunajainen jopa. Juuri minulle puheleva. No, joo ehkä tosiaan aika erilainen kuin useailla Beady Eyen -biiseillä, joilla äänessä kieltämättä on jotain kireyttä.

Voi sentään, miten hieno hetki.

One Comment on “Ten days of Liam, 4/10

  1. Be here albumi: Itse pidän todella paljon Liamin tämän kesän esityksissä. Ääni niin hyvässä kunnossa että itkettää ja esitykset täyttä rautaa.
    Itse en voi sietää 1997-1998 esityksiä, jolloin yhtyeellä alkoi olla täysin väärä esitystapa. Keinotekoinen, mahtipontinen, kokaiinihuuruinen. Itse levy samanlainen. 10v meni etten kuunnellut levyä. Kevät muutti kaiken kun Liamin ilmoitti esittävänsä niitä. 1997 ääni albumilla ei mielestäni niin hyvä kuin 1994-1995. Ääni 2000v loistava, albumi ei kaikilta osin. Sen aikakauden pelasti Liamin laulama scorpio rising sekä carnation, jotka eivät saaneet riitävästi arvostusta.

    Beady eye oli bändinä loistava. Liam teki oikein kun lopetti bändin, kun levymyynti ja esiintymisareenat eivät riittävän suuria.

    Uskon että uuden levyn vastaanotto kannustaa hänet tekemään sille jatkoa. Liamia lainatekseni jos levymyynti floppaa hän painuu vittuun loppuiäksi. Eli levykauppaan mars:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s