Ten days of Liam, 9/10

Huomenna perjantaina 21.7 on Liam Gallagherin Tall Ship Races Music Festivalin keikka Turussa. Siihen asti: Liam päivässä.

***

Päivä 9/10: Liamin tyylievoluutio

Kaikkiin Oasis-teemaisiin tapahtumiin lähtiessä suurin haaste on päättää, minkä aikakauden Liamista sitä sen kertaisen tyyli-inspiraation ottaisi.

Omat suosikkini pukeutumisinspikseen Liamin tyylivaiheista ovat ehdottomasti alkuvuosien college-Liam ja Beady Eye -kauden mod-Liam. Tässä minun hahmotelmiani Liamin tyyli-identiteeteiksi. Mikä on sinun suosikkisi?

Numero yksi: Alkuvuosien college-Liam. Olennaisin tyylielementti on reilunkokoinen collegepaita tai takki. Myös housut voivat olla colleget tai vaihtoehtoisesti vähän hömelöt farkut. Astetta skarpimman version tästä tyylistä saa pukemalla yläosaksi löysän kauluspaidan. Niin, kaiken on oltava pikkuisen löysälinjaista, värimaailmassa suositaan erilaisia sinisen sävyjä. Tässä vaiheessa ei vielä pukeuduta merkkivaatteisiin, mutta Manchester Cityn, Umbron ja Adidaksen logot ja raidat ovat sallittuja. Jalkaan mokkakengät tai Adidakset, Gazellet toimii aina.

Olennaista on, että ei saa näyttää liian tyylikkäältä, vaan pitää olla vähän scally. Myöskään hiusten leikkaus ei saa olla liian skarppi ja suunniteltu. Muista huono ryhti!

Numero kaksi: Lennon-Liam. Tässä tyylissä olennaisinta on pyöreät John Lennon -lasit ja parta. Paidaksi sopii jälleen kauluspaita, takiksi esimerkiksi jonkinlainen kelsitakkia muistuttava juttu, kainaloon Patsy Kensit.

Numero kolme: Burberry-Liam. Tässä tyylissä ei tarvitse pukeutua välttämättä juuri Burberryyn (suotavaa toki), mutta skarppi beige takki on must! Pitkähköön takkiin voi yhdistää farkut – vähän leveälahkeiset – ja tennarit tai miksei desert bootsitkin. Olennaista on, että näytät edelleen lädiltä (ja käyttäydyt, kuten lädi), jolla vain on kahden menestyslevyn myötä hitusen enemmän rahaa – anna siis Burberryn ruutukuosin vilahtaa.

Numero neljä: Parka-Liam. Jos haluan inspiroitua Liamista ja parkasta, on suosikkikauteni Be Here Now -era. Parka voi olla vihreä tai valkoinen ja malliltaan periaatteessa monenlainen. Erityisen sallittua on hassun alas laskeutunut vyötärölinja ja isous. Kengillä ja muulla vaatetuksella ei niin väliä, ne voivat vaihdella, tärkeintä on, että pidät kädet taskussa ja näytät maailmanomistajalta.

Numero viisi: Millenium ja rock-Liam. Liam farkkutakissa! Yksi suosikeistani. Tähän tyyliin kuului ehdottomasti sellainen vähän pidempi hiusmalli ja pyöreät aurinkolasit. Inspistä löydät Familiar To Millions -kauden ja miksei vielä Heathen Chemistry -kaudenkin kuvista ja videoista. Noihin aikoihin Oasis kasvoi kaveriporukasta Andy Bellin ja Gem Archerin myötä sellaiseksi oikeaksi rock-yhtyeeksi. Tästä rock-tyylistä voi jalostaa vielä nahkatakki-Liamin – pue päällesi punainen tai musta nahkatakki ja aurinkolasit, joissa saa olla kokoa ja väriäkin.

Numero kuusi: Mod-Liam. Oasiksen loppuaikojen ja Beady Eye -kauden Liam-tyyli oli usein skarppi ja elegantti. 60-lukulaisen retron, mutta samalla myös jotenkin modernin tyylin idis on klassisten ja tyylikkäiden mod-elementtien hyödyntäminen.  Paisley-kuosit, Nehru-kaulus, kaulaan kiedottu huivi, päähän lätsä. Takki on usein tumma ja istuva, kauluksen voi nostaa pystyyn. Vaihtoehtoisesti takki voi olla skarppi armeijahenkinen takki, jossa on lyhyt pystykaulus.

Tarkoitus on näyttää tyylikkäältä ja aikuiselta – unohda huput ja tennarit ja sujauta jalkaasi mustat tai tummanruskeat mokkakengät!

Numero seitsemän: vuoden 2017 Liam. Viimeisimmässä tyyliversiossa olennaista on pienieleinen tuulitakki tai lyhyehkö parka. Takin on oltava kalliin ja laadukkaan näköinen, unohda siis vuoden 94 Liamin isot sporttituulitakit ja panosta merkkituotteisiin. Pue takki (mahdollisesti värillinen sellainen) pitkähköjen shortsien ja Adidas-tennareiden pariksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s