Ash – Annabel

Ash – yhtye, joka ei vanhene ikinä! Eikä muutu!

Eikö voisikin Annabel olla teiniashien tuotos? Tai toisaalta ihan minkä tahansa Ash-levyn pikkuhitti. Minusta on ihanaa visioida yhtye tämän kappaleen kanssa Top Of The Popsin lavalle vuonna brittipop. Tim Wheelerin päälle sellainen symppis parikymppishenkinen retro-t-paita ja syliin tyypin tavaramerkki, sähäkkä Star Wars -fiiliksinen kitara.

Tykkään kappaleesta hurjasti! Se herättää juuri sellaisen raikkaan vapauden fiiliksen, mitä nuoruudessa oli helppo tuntea, ja jota nyt vanhempana kaipaa ja etsii, musiikista vaikkapa. Biisissä on sellaista ashmäistä raskautta, josta tykkään. Ja miten hienosti kertsi lähtee! Tutusti ja helposti, mutta hienosti!

Ash on minulle yhtyeiden yhtyeitä. Ja tämä tarkoittaa sitä, ettei kyse ole vain nostalgiasta, vaan siitä, että bändi on edelleen relevantti. Tämä Annabel on mahtava esimerkki siitä, miten Ash voi tehdä samaa tuttua teinipoprockiaan vuodesta toiseen. Simppeleitä melodioita ja samaa kertsiä aina vain uudelleen ja uudelleen.

Ja edelleen ihastuttaa minua.

Islands-albumi ilmestuu 18.5 ja se on yhtyeen kahdeksas studiolevy.

3 Comments on “Ash – Annabel

  1. Innolla kyllä odotan perjantaita ja Islandsin julkaisua! Toivottavasti vinyyli odottelee postissa työpäivän jälkeen. Buzzkill ei vielä oikin itselleni kolahtanut, mutta tämä Annabel ja varsinkin Confessions on the Pool on huikeita biisejä!

    • Buzzkill oli kyllä aluksi super Weezer, eikä minuunkaan kolahatnut, mutta nyt levykontekstissa sekin tuntuu uppoavan :) Annabel on ihana, edelleen levyn helmi! Ja jep, Confessions on the Poolista on tullut minun tämän kesän kesäbiisi. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s