Miles Kane x Fred Perry SS18

Liverpoolilaismuusikko Miles Kane julkaisi vähän aikaa sitten toisen yhteistyömallistonsa brittiläisen Fred Perry -merkin kanssa. Mallisto on pikkuisen seesteisempi, klassisempi ja minimalistisempi kuin viime talven kokoelma. Ja hyvä niin. Ajattomista tai hivenen retroista vaatekappaleista kesää 2018 henkii oikeastaan vain parin paidan vaaleansininen väri, tuo ajankohtaisen pastellitrendin tyylikäs edustaja.

miles-collection-5-6-v2

Suurin piirtein kaikki maailmassa tarvittavat vaatteet on jo tehty, eikä tämäkään mallisto tietenkään tarjoa vaatesuunnittelullisesti tai muotimielessä mitään uutta ja jännää. Sitä ikonisinta Fred Perry -tuotetta – kauluksia, paria nappia ja Laurel-logoa – nyt vain on vaikea suunnitella uudella tavalla. Ja oikeastaan se on myös tarpeetonta.

Minusta tässä mallistossa ei olekaan kyse noista tuotteista. Ei siitä, onko vaate hieno, uudenlainen tai muuten kiinnostava. Tässä mallistossa on kyse jatkumosta. Siitä, kuinka ikiaikoja brittiläisiä alakulttuuripukeutujia palvellut vaatemerkki haluaa kiinnittyä myös tähän aikaan, vuoden 2018 brittipoppareidenja sen sellaisten puvustoon. Leimata symboliarvonsa konkreettisesti myös tämän päivän identiteettipukeutujien mieliin.

Ja sen se tekee tietysti parhaiten yhteistyössä uuden sukupolven alakulttuuri- ja tyyli-idolin kanssa.

miles-collection-1-v1

miles-collection-3-v1

Kuvat Fred Perry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s