Johnny Marr – Hi Hello

Jonnny Marr on ihana. Sympaattinen, hiljaisella tavalla charmantti ja tyylikäs mies. Komea, freesi, lempeä, fanejaan kunnioittava. Selkeäsi työtään rakastava puurtaja. Arvostan tyyppiä valtavasti!

Siksi onkin harmi, että niin usein artistin puurtamisen ja tekemisen lopputulos kuulostaa vaisulta. Tälläkin kertaa.

Johnny Marrin kohdalla puhutaan usein siitä, miten hänen soolotuotantonsa ongelma on särmätön laulu. No joo, ehkä niin. Mutta ehkä kyse on vai siitä, että Marrin visioiden skaala on nykyisin aika kapea, ja siksi kaikki päätyy kuulostamaan vähän samalta, tutulta. Samalla mukavuusalueella liikkuminen aiheuttaa sen, ettei miehen kappaleet oikein erotu toisistaan. Vaisuus liittyy varmasti myös siihen, että Marrin musiikilliset ratkaisut ovat todella perinteisiä ja ennalta-arvattavia, ja hänen musiikillinen eetoksensa usein laahaava. Ainakin juuri näissä rauhallisimmissa kappaleissa.

Sinänsä tavallisuudessa, perinteisyydessä ja samanlaisuudessa ei ole minun mielestä mitään vikaa. Itse asiassa tykkään just siitä, miten joku vain tekee omaa juttuaan ja on sillä tavalla ajaton, muutospaineista vapaa. Myös Hi Hello on juuri tässä mielessä onnistunut kappale – se on 100 % Johnnny Marr, ja jos en tietäisi, että biisi on uusi, olettaisin sen löytyvän miehen The Messenger-albumilta (2013). Tällaiset unettavat, vähän pitkäveteiset hitailubiisit ovat Marrin juttu, ja tavallaan hän tekee homman hyvin. Mutta kuten sanoin: ennalta-arvattava, laahaava eetos, paatos ja sellaiset. Onneksi kitarasoolo lopulta aina pelastaa pikkuisen, vaikka sekin tietysti on suoraan Marr-oppikirjasta.

Ihan kiva siis, mutta minua ainakin haukotuttaa vähemmän silloin, kun Marr päätyy olemaan reippaampi ja menevämpi.

Marrin uusi albumi Call The Comet ilmestyy 15.6. Traileri lupaa sinne onneksi vähän enemmän menevyyttä.

Kuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s