The Charlatans – Totally Eclipsing

Rakkautta on uusi The Charlatans -biisi. Joka vetää hiljaiseksi. Miten upea bändi meillä tässä on!

Vuoden 2018 brittipop.

The Charlatansin nykymenoa ei voi olla ihastelematta ja arvostamatta. Viiden vuoden sisällä yhtye on kääntänyt vastoinkäymisen (alkuperäisen rumpalin kuolema) voitoksi, kirkastanut konseptinsa ja tehnyt kaksi huikeaa paluulevyä. Nyky-The Charlatansilla on vahva oma identiteetti ja hurjan suuri merkitys tämän päivän brittipopille. Gallagherin veljesten ohella The Charlatans on se voima, joka kerää brittipopsukupolvet yhteen, toimii siltana 90-luvun ja tämän päivän välillä. Tekee brittipopista sopivasti muuttuvaa ja uudistuvaa, mutta samalla ikuista.

Kirjoitan The Charlatansista usein melko samoin sanoin ja ajatuksin. Totean ehkä, kuinka näppärän, yksinkertaisen ja tarttuvan pop-kappaleen alla on paljon musikaalisuutta ja sielukasta svengiä – niin myös tässä uudessa biisissä. Kerron, kuinka hurmaannun laulaja Timin poikamaisesta pop-nasaalista sekä sen yhdistymisestä kypsään ja ammattimaiseen bändisoittoon. Ihastelen tekemisessä kuuluvaa kokemusta sekä sitä, miten tunnistettavien brittipop-elementtien lisäksi kappaleissa soi paljon muutakin, vaikkapa hammond ja erityisen kiehtova bassolinja.

Niin tälläkin kertaa.

Ja niin vain tälläkin kertaa The Charlatans on elämän iloista suurimpia.

Totally Eclipsing EP ilmestyy 8.6.

4 Comments on “The Charlatans – Totally Eclipsing

  1. Parasta mitä voi olla. Tätä taannoin kuunnellessa tuli se fiilis kun kuunteli 16veenä Tellin’ Storiesia Discmanista. The Charlatansin toiminta on niin poikkeuksellista, että siitä on pakko ottaa vähän malliakin. Omaehtoisuus, selkeä visio unohtamatta villejä irtiottoja. Paras jengi.

  2. Moi Hey Lyla! Jos blogiosoitteet välillä vaihtuukin, niin nämä vanhat tutut charlatansit ja coralit ja ashit tuovat ikiaikaisen pysyvyyden tuntua. Charlatans ainakin oivassa vedossa, milloin viimeksi esim. kitarasoolo on kuulostanut noin raikkaalta? Vaikka se on periaatteessa joku epämääräinen lyhyt roiskaisu aivan eri maailmasta kuin muu biisi? En tiedä, minusta nerokas tuohon paikkaan. Hieno biisi, uusin pitkäsoitto ei mulla oikein lähtenyt loistavan Modern Naturen jälkeen, mutta nyt yhtye näemmä kohentaa taas hurmaavuustasoaan. Hyvä!

    (Ja kun vanhat tutut mainittiin, niin Manic Street Preachers -albumin ruotimistasi odottelen!)

    • Moi! Kiva kun löysit tännekin. Olen niin jumiutunut, että vaikka kuinka yrittäisinkin, niin lopulta ne on vain ne osoitteet na nimet, jotka muuttuvat :)

      Manicseistä kirjoitan ihan pian!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s