Tennareita: Adidas Hamburg (Made in Germany)

Yksi kenkähyllyni kauneimmista kenkäpareista on tämä Adidaksen Saksassa valmistettu Hamburg vuodelta 2015. Mallista valmistettiin tuolloin Made in Germany -uudelleenjulkaisu kahdessa värissä: tässä todella tummassa tummansinisessä sekä viininpunaisessa. Onneksi sain napattua parin itselleni – paljoa tämän kauniimmaksi ja sielukkaammaksi ei kenkä voi mennä!

hamburg_sivukuva_melkeinsama

Hamburg on nimensä mukaisesti osa Adidaksen klassista ja ikonista City-sarjaa ja se on valmistettu ensimmäisen kerran 1980-luvun alussa. Ja kuten kaikki City seriesin kengät, myös Hamburg on ollut läpi historiansa jalkapallokatsomoiden ja casual-kulttuurin suosiossa.

Tykkään mallista hurjasti, siinä on klassiset Adidas-yksityiskohdat kauneimmillaan ja suunnittelu onnistuneimmillaan. Perinteisen T-kärjen lisäksi Hamburgiin kuuluu pohjan uritettu sivuosa ja siihen kuvioitu Adidas-logo. Tässä julkaisussa on ruskea kumipohja ja super kiiltävä nahkapinta (leimallisimmin Hamburg on mokkanahkainen). Kengän takaosassa on metallinen merkki, jota koristaa Hampurin linnat. Toinen erityinen yksityskohta on kengännauhojen punaraidoitetut päät.

12343329_10154399864464689_1081049140_o(1)

hamburg_lähikuva2

Näitä kenkiä ihastellessa ja käyttäessä en voi olla toivomatta, että Adidas palauttaisi tuotantoaan Eurooppaan nykyistä laajemmalla skaalalla. Merkillä on huikea menneisyys ja jotenkin sen arvokkuudelle sopisi, että se käyttäisi rohkeasti resursseja tällaisten aivan erityisen paljon laadukkuutta, arvokkuuta, historiaa, tarinaa ja kenkien suunnittelua huokuvien parien valmistamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s