Sleeper – Look At You Now

90-luvun brittipop-kauden klassikkoyhtyeisiin lukeutuva Sleeper teki toissa kesänä paluun keikkalavoille vuosien tauon jälkeen. Minulla oli ilo nähdä yhtye elokuussa 2017 Lontoossa huikeilla Starshaped-festareilla. Keikka oli eeppinen! Se rakkaus ja ilo, millä yhtye otettiin vastaan – ja millä se esiintyi – oli erityistä. Ei siis mikään ihme, että keikkalavoille paluu poiki lisää keikkalavoille paluita ja lopulta myös uuden albumin: The Modern Age ilmestyy 22. maaliskuuta. Tämä Look At You Now on ensimmäinen lohkaisu albumilta.

No miltä se nyt sitten kuulostaa?

Tukun eeppisiä hittejä ja hurmoksellisia skenetunnareita tehneen yhtyeen paluukappaleeksi biisi on hyvä. Vai odottiko joku uutta Inbetweeneriä? Ei biisistä siis ihan sellaiseksi vau-kappaleeksi ole, joku yhtyeen parhaimmille kappaleille ominainen koukku tästä puuttuu. Mutta ei biisi missään nimessä myöskään tee paluusta huonoa ideaa, sillä kyllä tästä lämmin ja onnellinen tunne jää! Louisen ääni on edelleen hunajaa ja soitto soi niin kuin kitarasoiton kuuluukin soida. Ja tykkään kovasti tuosta ihan ministi totuttua rokimmasta lopputuloksesta. Kappaleen sleeperein asia on varmaankin alkutahdit, jotka kyllä paljastavat heti, mistä yhtyeestä on kyse.

Vaikka kappale onkin hyvä ja paluu musiikillisesti onnistunut, niin minulle suurin onnellisuus tässä kaikessa liittyy siihen, että yhtye ylipäänsä on palannut. Siihen, että saan taas vähän vahvistusta omalle identiteetille sekä uuden väylän ja tason puhua siitä itselle tärkeimmästä – brittipopista. Kaiken kaikkiaan näiden vanhojen brittipop-yhtyeiden aktivoitumisessa on ollut hyvä meininki. On ollut kiva seurata sitä, miten nelikymppiset ikibrittipopparit kokoontuvat taas saman asian äärelle fiilistelemään. Se, miten lämpimästi nämä paluut on brittipopparien keskuudessa otettu vastaan, on huikeaa. Ei mitään turhia epäilyjä tai sarkasmia, ei ironiaa, ei mollaamista.

Vaan aitoa iloa ja onnea.

2 Comments on “Sleeper – Look At You Now

  1. Juuri näin. Look At You Now on nyt jo viisikymppisten (!) Sleepereitten paluu jossa yhtäältä ollaan feidattu ne ysäri-indie kitarat vähän matalammalle, mutta sitten kun ne pistävät sieltä ei käy edelleenkään epäselväksi että Sleeper edelleen rakastaa Pixiesiään, alternativeaan ja haluaa olla aika leimallisesti hitto soikoon Sleeper. Which we like. Hieno paluu.

    • Jep! Sopivasti aikuisuutta mukana tässä, mutta omasta syvimmästä identiteetistä ei silti olla luovuttu. Muutenkin bändi on tosi symppis ja Louise Wener fiksu, lahjakas ja charmantti keulahahmo. Levyä odotellessa! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s