Salad – The Selfishness of Love

Jos Sleeperin paluu ei tunnu riittävän brittipopilta, niin hei, juuri nyt on hyvä hetki kaivautua vielä vähän syvemmälle brittipop-maailmaan tämän Saladin uuden kappaleen avulla.

Salad ei ole koskaan ollut minulle henkilökohtaisesti  kovin merkittävä brittipop-rakkaus, vaikka yhtye olennainen skenetekijä onkin. Minulle yhtye on näyttäytynyt upeita albumikokonaisuuksia tehtailevan yhtyeen sijaan sellaisena muutamia ajalle olennaisia kappaleita tehneenä ajankuvayhtyeenä.

Mutta tästä uudesta kappaleesta tykkään jotenkin nyt tosi paljon! Sleeperin uuden Look At me Now -biisin kanssa ihan paras parivaljakko! Tämä soundimaailma hurmailee minua nyt kovasti.

Astetta marginaalisempiin brittipop-yhtyeisiin lukeutuva Salad teki paluun jo vuonna 2017, jolloin se julkaisi albumillisen 90-luvulle ”unohtuneita” kappaleita. Yhtye myös palasi keikkalavoille juuri Star Shaped-festareilla, missä se esiintyi yhdessä My Life Storyn, Dodgyn, Spacen, The Bluetonesin ja Sleeperin kanssa.

Salad ehti julkaista 90-luvulla kaksi studioalbumia. Tämä jokin aika sitten julkaistu The Selfishness of Love -kappale on nyt sitten ensimmäinen biisi ensi vuoden alussa ilmestyvältä The Salad Way -levyltä.

Jollekin nämä tällaisten obskuurimpien brittipop-yhtyeiden paluut voivat olla ihan yks hailee, mutta ai ai, miten tärkeitä ja ihania nämä minusta on! Uuden musiikillisen annin lisäksi näillä on todella suuri merkitys koko brittipop-ilmiön ja skenen selittämisessä, sen ääriviivojen luomisessa. Nämä pienemmät yhtyeet hahmottavat ilmiön syvyyttä, muistuttava ihmisille ja erityisesti uusille brittipop-polville, että se Oasiksen lädirock-soundi on vain yksi pieni osa brittipop-maailmaa. Että kyse on niin paljon ja ennen kaikkea muusta!

Minusta on ihanaa, että ihmiset fiilistelevät valtavirtayhtyeiksi paisuneita Oasista, Bluria, Pulpia ja Suedea. Ehkä joku jopa Elasticaa ja vaikka Castia tai The Charlatansia. Ja kokevat niin ottavan osaa brittipoppailuun. Se on mahtavaa! Mutta nuo ovat vain pintakerroksia monikerroksisessa brittipop-yhtyeiden rakennelmassa. Ovia ja kulkureittejä syvemmälle, monien muiden hienojen juttujen äärelle!

Niitä kantsii availla ja kulkea.

Ja nyt on ihan pakko kuunnella tämä biisi!

5 Comments on “Salad – The Selfishness of Love

  1. Hah! Salad (ja sen paluu) tuo tällä ”marginaalisuudellaan” mieleen ne hienot, hienot 90-luvun alkuvuodet aina tuonne 96-97 aikaan asti kun joka Melody Makerissa, joka NME:ssä, joka Selectissä ja VOX:issa tai FACEssa saattoi olla se seuraava kiva juttu, sieltä kaseteilta on aikoinaan bongattu myös Salad hienoine ”Kent” – biiseineen (ja Oasiksen ”Fade Away”) Tavallaan noi kaikki bändit aloittivat marginaalissa ja kummajaisina, toiset nousivat britpop-kaanoniin ja toiset jäivät ilahduttamaan popfaneja obskuuriudellaan. Kaikki ei myyneet Wembleytä täyteen, mutta hiton hienoa musiikkia ne teki, myös Salad.

    • Just näin! Ja jokainen levy-yhtiö halusi löytää sen seuraavan ison jutun! Ja jokainen levy-yhtiö halusi listoilleen oman Oasiksen, oman Blurin, oman Sueden, oman Elastican, oman Sleeperin. Hienoa aikaa, koska tarjonnasta ei ollut puute!

  2. Minulle Salad on aina ollut yksi brittipopin tärkeimmistä, en ole ikinä lakannut kuuntelemasta. Voinet siis kuvitella reaktioni, kun Spotify heitti tämän biisin suosituslistalle ihan puskista. :) Samalla huomasin, että siellä on tarjolla myös tuo The Lost Album Vol. 1, josta en tietenkään ollut kuullutkaan. Uutta levyä odotellessa… Ihmeellistä tämä elämä. ♥

    • Cool! Ensi vuodesta tulee hyvä brittipopvuosi! Sleeper ja Salad! Mulle Salad varmaan ei ole niiiiiin tärkeä ollut, koska olen ikäni vuoksi ottanut skeneä haltuun vähän jälkijunassa. Siinä vaiheessa, kun brittipop alkoi olla mulle elämän suurin asia, ei Salad ollut sillai helposti tarjolla. Ehkä siksi sellainen henk koht tunneside on jäänyt muodsostumatta, vaikka yhtyettä olennaisena ja hyvänä olenkin fiilistellyt.

  3. Päivitysilmoitus: Uusia brittipoppeja: Salad ja Babybird – HEY LYLA!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s