Levy: Shame – Drunk Tank Pink

Brittiyhtye Shamen toinen levy Drunk Tank Pink ilmestyi reilu kuukausi sitten. Ja levy on huikea! Etenkin albumin ensimmäinen puolisko on minun mieleeni, se on toista puoliskoa kepeämpi ja rytmikkäämpi ja sieltä löytyy albumin tarttuvimmat kappaleet.

Shamen post-punk on sellaista ikiaikaista ja ajatonta, tällaista Briteistä tulee jatkuvasti, ja jatkuvasti sille on tilausta. Joka vuosikymmennellä on ne omat muutamat bändit, jotka toisintavat tuttua kuvastoa, ehkä tuovat siihen jotain pientä ajamukaisuutta. Vähän niin kuin brittipop-vaikutteinen kitarapop, myös tällainen tuntuu olevan saarivaltiossa ihmisten dna:ssa. Aina relevanttia!

Shamen tekemiseen sekoittuu pieniä NME-indien vivahteita, pehmeimmillä ja tummimmilla kappaleilla (Snow Day ja Human, for A minute) ja puhelaulellen Shame toistaa sitä, mitä Fontaines D.C. on pari viime vuotta tehnyt. Paikoin mieleen tulee Art Brutin ja The Rakesin kaltaiset post-punkin ja indierockin hybridit, joita kuuntelin ahkerasti noin 15 vuotta sitten.

Drunk Tank Pinkillä parasta on ensinnäkin se, että albumilla on muutama aivan ylihyvä ja tarttuva biisi. Water in The Well, Nigel Hitter, March Day ja Alphabet ovat helmiä ja löytyvät varmasti vuoden 2021 parhaiden kappaleiden listalta joulukuussa. Näissä biiseissä on samaa veikeyttä kuin debyytin Lampoon– ja vaikkapa Friction-kappaleilla.

Toiseksi albumilla on useimmilla kappaleilla aivan hurjan herkulliset perkussiot, jotka tuovat biiseihin hurmaavaa rytmikyyttä ja sellaista somaa levottomuutta ja paikoin jopa kaaosmaiseksi yltyvää irrottelua.

Shamen kahdesta albumista tämä viimeisin on se, joka uppoaa minuun jotenkin nyt paremmin. Drunk Pink Tank soi minun korviini kokonaisuutena tarttuvampana ja freesimpänä – voisiko sen kappalemateriaali olla pikkuisen mieleenpainuvampaa ja sovitukset kiehtovampia? Vaikea sanoa, huippulevyjä molemmat.

Nyt vain sormet ristiin, että Shamen perkussio-punkia pääsisi kuulemaan kesäkuussa Sidewaysissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s